Prevario kupce stanova

Protiv Budimira Ivkovića (51), investitora iz Lazarevca, podneta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela prevare, saopštio je MUP.

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.02.2010.

18:29

Default images

Za osumnjičenim, koji je u bekstvu, raspisana je potraga. Ivković je, kako se navodi, u periodu od 2003. do 2008. godine, u svojstvu investitora na adaptaciji i nadogradnji objekta u Beogradu, u Bulevaru kralja Aleksandra broj 114, izvršio više krivičnih dela prevare.

Na osnovu lažno sačinjenog rešenja o odobrenju za izgradnju navodno izdatog od Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda, koje je predstavljao potencijalnim kupcima kao verodostojno, dovodio je kupce u zabludu da s njim zaključe ugovore o kupoprodaji stanova u izgradnji i isplate mu cenu za stanove po sistemu "ključ u ruke", koje nikada nije završio.

Veliki broj stanova osumnjičeni je prodao dva ili više puta za gotov novac različitim kupcima. Na taj način, Ivković je pribavio protivpravnu imovinsku korist od 3.046.900 evra, oštetivši 19 kupaca, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: