Nimic: Vreme za rešavanje spora

Postoje šanse za rešenje spora u vezi sa imenom Makedonije, izjavio je medijator UN u pregovorima ove zemlje i Grčke Metju Nimic.

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2010.

15:16

Default images

"Sa obe strane imamo vlade koje su ozbiljne i žele da se ovaj spor reši. Po mom mišljenju, ovo je pravo vreme za rešavanje spora" koji "na međunarodnoj sceni postoji već previše dugo, rekao je Nimic novinarima, posle sastanka sa makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim.

Medijator UN je dodao da je sa Gruevskim imao konstruktivan razgovor, i da odlazi iz Makedonije sa jakim osećajem da postoji želja za rešavanjem problema.

Nimic je rekao da ne postoji vremenski okvir za njegovo rešavanje, ali je izrazio očekivanje da će stvari kretati što je moguće brže. On u Skoplje, kako je dodao, nije doneo pisani dokument u vezi sa sporom, ali je makedonskom državnom vrhu dao ideju za njegovo rešavanje.

Upitan da li su suština spora jezik i identitet, Nimic je odgovorio da se radi samo o imenu Makedonije.

Medijator UN odlazi sutra u Atinu, na susret sa grčkim državnim vrhom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: