Jagodina: Još putovanja za studente

230 najboljih studenata iz Jagodine vratilo se iz Beča sa dvodnevnog nagradnog putovanja. Gradonačelnik Dragan Marković najavljuje još istih nagrada.

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2010.

02:00

Default images

I studenti i vođa puta gradonačelnik Jagodine Dragan Marković zadovoljni su ovim malim izletom, a Marković najavljuje da će za najuspešnije studente biti još novih nagradnih putovanja.

Dok je put za studente bio, kako se gradonačelnik Jagodine izrazio turističko edukativni, politička delegacija dogovorala je buduću saradnju Jagodine i Beča.

Grad Jagodinaje Beču je poklonio dva hektara u industrijskoj zoni.

Osim privredne saradnje, Marković planira i neki vid političkih veza.

Naime, Markoviće je najavio da će na novembarskim izborima u Austriji njegova partija podržati austrijasku socijaldemokratsku partiju jer imaju, kako je rekao, isti program.

Što se mladih Jagodinaca tiče, oni bi uskoro mogli da krenu na još jedno putovanje.

"Pitali su me studenti koja je sledeća destinacija. Neki studenti su reksli Madrid, neki Pariz ali evo ja kažem Pariz", rekao je Marković.

Put studenata organizovala je Gradske skupština a finansirali su donatiri dobavljač lekova "Unihemik", osiguranja "Dunav" i "Sava" i "Srbija gas".

Studenti su sumirali svoje utiske sa putovanja koje je za mnoge bio prvi kontakt sa inostranstvom.

“U hotelu su sa nama bili i Mega miks bend, Panters i jedan od Zvezda granda“, kaže jedna devojka.

Druga devojka dodaje da joj je najlepša palata i narodna biblioteka.

“Beč je isti kao Budimpešta, samo stariji“, kaže jedan momak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: