K Galjak:Mandat Fejta biće produžen

Mandat specijalnog predstavnika EU na Kosovu Pitera Fejta biće produžen u četvrtak na sednici Saveta ministara EU za pravosuđe i unutrašnje poslove.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2010.

15:36

Default images

"Radi se o regularnoj unutrašnjoj proceduri. To je čisto admnistrativno pitanje. Fejtov mandat i mandati preostalih specijalnih predstavnika biće produženi u četvrtak na sednici saveta ministara za pravosuđe i unutrašnje poslove", rekla je portparolka španskog predsedništva EU Kristina Galjak za Tanjug.

Ona je precizirala da je produžetak mandata Pitera Fejta "već dogovoren" i da je zvanična potvrda te odluke ostavljena za četvrtak iz "proceduralnih pitanja", pravila prema kojem se o mandatima specijalnih predstavnika "mora raspravljati na različitim sastancima Saveta EU".

"Jedan broj dosijea išao je na spoljne poslove, a jedan na pravosuđe i unutrašnje poslove", precizirala je Galjakova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: