Cipelom na premijera Turske

Jedan Sirijac kurdskog porekla uhapšen je, nakon što je sinoć u Sevilji, gađao cipelom turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana, saopštila je španska policija.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2010.

14:00

Default images

Erdogan je ulazio u automobil sa suprugom, pošto je primio nagradu za kulturnu saradnju, kada ga je 26-godišnji muškarac gađao cipelom, uzvikujući na španskom: "Živeo Kurdistan". Cipela je pogodila automobil, ali ne i Erdogana, prenele su agencije.

Erdogan je u Sevilju stigao iz Madrida, gde je razgovarao sa španskim premijerom Hoseom Luisom Rodrigesom Sapaterom.

Uhapšeni Kurd živi ilegalno u Sevilji najmanje godinu dana i španske vlasti sada treba da donesu odluku da li će ga proterati iz zemlje ili će protiv njega biti podignuta optužnica.

Još jedan muškarac uhapšen je u hotelu u kojem je odseo Erdogan, zato što je premijera Turske nazvao ubicom i vikao "Slobodni Kurdistan", ali je kasnije oslobođen.

Utvrđeno je da je i on kurdskog porekla i veruje se da poznaje Sirijca koji je cipelom gađao Erdogana.

Turska se bori protiv kurdskih pobunjenika od 1984. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: