Opada vodostaj Belog i Crnog Timoka

Evakuacija građana iz poplavljenih kuća u zaječarskom kraju još traje, ali je broj intervencija znatno smanjen. Vodostaj Crnog i Belog Timoka opao za dva metra

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2010.

13:32

Default images

Saniranje štete koja je nastala u protekla tri dana već je počelo svuda gde se voda povukla. Međutim, još ima mnogo ljudi koji ne mogu da se vrate u svoje kuće, koje su pod vodom i do metar i po.

Stanojevići sa svoje petoro dece poslednja tri dana žive u bolničkoj sobi Zavoda za specijalizovanu rehabilitaciju u Gamzigradskoj banji. Iako su u toplom i suvom i ne moraju da razmišljaju o tome da li će imati šta da jedu, očaj koji osećaju zbog svega što im se dogodilo neće skoro proći.

Saniranje štete od poplave počelo je svuda gde se voda povukla. Međutim, osim materijalne štete na objektima i infrastrukturi u prigradskim naseljima Izvorski put i Višnjar, stadala je stoka, ali i veliki broj kućnih ljubimaca.

Da bi se sprečilo izbijanje zaraze postavljeni su kontejneri za odlaganje uginulih životinja.

Iako se voda povlači, veliki broj kuća koje se nalaze na nižem terenu još su duboko pod vodom i može im se prići samo čamcima. Nažalost to ne sprečava provalnike da u toku noći pokušavaju da obiju i pokradu tuđe kuće.

Brzom i efikasnom reakcijom zaječarske policije koja danonoćno patrolira i čuva napuštene objekte, svi pokušaji krađa su do danas sprečeni.

Prognoze u gradskom štabu za odbranu od poplava danas su posle naglog pada vodostaja mnogo optimističnije nego juče.

Beli Timok i ukoliko u narednim danima padne kiša ili sneg počne ponovo da se naglo topi, ne bi trebalo da izazove veće probleme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: