Josipović:Sa Tadićem kad dođe vreme

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je da će se s predsednikom Srbije Borisom Tadićem susresti u dogledno vreme, kada za to budu stvoreni uslovi.

Izvor: Beta

Utorak, 23.02.2010.

13:07

Default images

Nakon razgovora s članovima poslaničke grupe prijateljstva s Hrvatskom Skupštine Srbije, Josipović je novinarima izjavio da nije bilo konkretnih dogovora o sastanku s Tadićem. Dodao je da je na sastanku istaknuta potreba da se njih dvojica nađu, izrazivši očekivanje da će se to i "dogoditi u dogledno vreme kada se stvore uslovi".

Dolazak skupštinske delegacije u Zagreb i njihove razgovore sa hrvatskim poslanicima Josipović je ocenio kao "pozitivan trend u odnosu na sve ono što je bilo suprotno u proteklim mesecima".

Istakao je da je to početak konstruktivne saradnje između država.

"Ova generacija političara s hrvatske i srpske strane nema pravo da ostavi probleme idućoj generaciji. Moramo da ih rešimo", naglasio je hrvatski predsednik.

Naveo je da su to pitanja koja se odnose na prava ljudi, granicu i na sudbine ljudi vezanih za rat.

Predsednik srpske poslaničke grupe prijateljstva sa Hrvatskom Janko Veselinović poželeo je novom predsedniku Hrvatske uspešan rad.

"Zahvalili smo mu što je u prioritete spoljne politike stavio rešavanje pitanja u regiji i saradnju država u regionu, s ciljem rešavanja problema običnih građana, koja se tiču pronalaska nestalih, povratka izbeglica, povratka kulturnog blaga i pitanja granice", izjavio je Veselinović.

Šestoro parlamentaraca iz Srbije razgovarali su danas i sa predsednikom Sabora Lukom Bebićem, a treba da se sretnu i sa potpredsednikom Vlade Slobodanom Uzelcem i hrvatskim šefom diplomatije Gordanom Jandrokovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: