CG: Srbija izvozi narko kartele

Predsednik crnogorske skupštine Ranko Krivokapić optužio je Beograd da pokušava da problem narko kartela izveze u Crnu Goru.

Izvor: Beta

Utorak, 23.02.2010.

12:55

Default images

"Srbija je domovina tog kriminala i Šarić je njihov državljanin i sada hoće da taj problem natovare Crnoj Gori. Crna Gora taj problem ima u jednom kraku i mi ćemo ga rešavati", kazao je Krovokapić Radiju Crne Gore povodom optužbi Srbije o nesaradnji Podgorice u slučaju Darka Šarića osumnjičenog za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike.

Krivokapić je pozvao zvanični Beograd da "reši taj problem" i optužbe iz Srbije okarakterisao kao pretenziju Beograda da "uređuje stvari" u Crnoj Gori.

Predsednik crnogorske skupštine je ocenio da su optužbe iz Srbije o povezanosti crnogorske elite sa kriminalom "neprihvatljive" i u tom smislu pomenuo ministarku pravde Srbije Snežanu Malović.

"Posle ovakvih teza njegove koleginice ministar pravde Crne Gore ne bi trebalo da ide u Beograd jer ga na to obavezuje elementarno državno dostojanstvo. Neka sačeka da gospođa dođe ovde , pa ako hoće da zbori to što zbori sa one strane granice, neka bude kulturna, pa neka nam to kaže u lice", poručio je Krivokapić.

Predsednik crnogorske skupštine je, međutim, ocenio da je odnos Beograda prema Podgorici u vezi sa organizovanim kriminalom "problem broj dva", a da je za Crnu Goru "problem broj jedan" i "prioritet da reši to kriminala što je u Crnoj Gori".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: