Alston: Albanija sprečava istragu

Zvaničnik UN Filip Alston zatražio je od Albanije da u potpunosti sarađuje u istrazi oko trgovine organima srpskih civila sa Kosova.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2010.

17:39

Default images

Alston je u Tirani izjavio da albanska vlada stvara "formalne prepreke" u istrazi koja je pokrenuta, prenela je agencija AP. On je specijalni izaslanik Komisije UN za ljudska prava i danas je u glavnom gradu Albanije razgovarao sa zvaničnicima te zemlje.

Srpski zvaničnici navode da su albanski teroristi na Kosovu i Metohiji tokom ratnih sukoba krajem devedesetih, otete Srbe prebacivali u Albaniju, nakon čega su im uzimani organi i prodavani na crnom tržištu.

Kosovo i Albanija su odbacili te tvrdnje, koje su prvi put izbile na videlo u knjizi nekadašnje glavne tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: