Finansiranje Karadžićeve odbrane

Predsednik Haškog suda Patrik Robinson delimično je usvojio zahtev Radovana Karadžića za finansiranje njegove odbrane.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2010.

13:48

Default images

Robinson je naložio Sekretarijatu tog suda da do početka suđenja plaća osam članova njegovog tima do početka suđenja, a pet po početku suđenja, koje je predviđeno za 1. mart. Članovi Karadžićevog tima za pripremu odbrane biće plaćani za 1.200 sati mesečnog rada do početka suđenja i 750 tokom suđenja, navedeno je u Robinsonovoj odluci.

Shodno pravilima Tribunala, cena njihovog rada trebalo bi da iznosi 25 evra po satu, odnosno 3.000 evra mesečno do početka i 1.850 evra po početku suđenja.

Ranijim odlukama suda, Karadžiću je bilo odobreno finansiranje dva člana tima, pravnog savetnika, američkog advokata Pitera Robinsona i Milivoja Ivaniševića, kao savetnika za stručni deo odbrane sa po 25 evra po satu, mesečno.

Pored toga, Karadžićevom postavljenom braniocu Ričardu Harviju, koji će se uključiti u proces, ukoliko bivši lider bosanskih Srba bude opstruisao suđenje, Robinson je odredio naknadu od 71 evra po satu tokom suđenja.

Karadžić se od optužbi haškog tužilaštva za genocid i ratne zločine tokom rata u Bosni i Hercegovini brani sam, uz pomoć pravnog i stručnog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: