Mugabe proslavio 86. rođendan

Predsednik Zimbabvea Robert Mugabe proslavio je danas 86. rođendan, opstajući na vlasti tri decenije posle proglašenja nezavisnosti zemlje.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 21.02.2010.

20:12

Default images

Analitičari ocenjuju da bi Mugabe mogao da ostane na vlasti do kraja života, bez obzira na političke podele u državi tokom njegove duge vladavine.

Mugabeova partija Afrička nacionalna unija - Patriotski front (ZANU-PF), povodom rođendana predsednika, zakazala je skup u gradu Bulavajo sledeće subote, kojem šef države neće prisustvovati, u nameri da proslavi u krugu svoje porodice, preneo je Rojters.

Predsednika Zimbabvea mnogi sledbenici širom Afrike smatraju spasiteljem, ceneći ga zbog, kako smatraju, suprotstavljanja negativnom uticaju Zapada, ali ga, s druge strane, protivnici nazivaju diktatorom, netolerantnim prema opoziciji.

Mugabe je, kao jedini kandidat, prošlog decembra izabran da vodi svoju stranku još pet godina, a prema mišljenju analitičara, to automatski znači da će on biti predsednički kandidat ZANU-PF na izborima 2013. godine, kada će imati 89 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: