Tužilac: Nema krivičnog dela

Osnovni državni tužilac ocenio je da je napad na predsednika "Pokreta za promjene" Nebojšu Medojevića prekršaj i da u tome nema elemenata krivičnog dela.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 21.02.2010.

10:26

Default images

Nebojša Medojević ocenjuje da je subotnji napad na njega "mafijaška poruka da prestane da se bori protiv kriminogenih organizacija i organizovanog kriminala". Medojević je odbio policijsku zaštitu, ocenivši da mu to još nije potrebno, uprkos subotnjem napadu na njega, saopštila je Uprava policije.

Crnogorska policija ponudila je Medojeviću zaštitu nakon što ga je u subotu popodne verbalno napao Nikšićanin Nenad Mićunović upozorivši ga da više ne pominje njegovu porodicu.

Medojević je policiji kazao da je da smatra da mu u ovom momentu nije potrebna policijska pratnja, ili zaštita. i najavio da će se tim povodom obratiti pismeno Sektoru za obezeđenje ličnosti i objekata, od koga će tražiti procenu sopstvene bezbednosti.

Iz Uprave policije je potvrđeno da se osumnjičeni Mićunović sam prijavio policiji i priznao krivicu, nakon čega mu je uzeta izjava i podneta prijava.

I osnovni državni tužilac u Podgorici je podneo prekršajnu prijavu.

Policija je saopštila da je osumnjičeni zadržan u pritvoru do odluke nadležnog sudije zbog osnovane sumnje da je počinio prekršaje Zakona o javnom redu i miru - fizički napad i ozbiljne prijetnje.

Medojević je saopštio da su o napadu na njega obaveštene i ambasade Velike Britanije i Nemačke u Crnoj Gori.

Advokat osumnjičenog za napad na predsednika "Pokreta za promjene" Nebojšu Medojevića tvrdi da su se njegov klijent i Medojević "sreli slučajno".

"Moj branjenik ga je (Medojevića) povukao za rukav i upozorio da više ne izlaže ruglu njegovog strica (Branislava Mićunovića) i porodicu Mićunović", izjavio je advokat Vladan Bojić, branilac osumnjičenog Nenada Mićunovića.

Prema rečima Bojića, koje prenosi današnja "Pobjeda", Medojević je Mićunoviću "doslovce rekao: 'Obavestiću Amerikance'".

"Došlo je do prepirke, ali nikakvog fizičkog kontakta nije bilo, kategoričan je Mićunovićev advokat", piše "Pobjeda".

Advokat je, takođe, kazao da nema svedoka pomenutog incidenta i da je "sve trajalo nekoliko sekundi".

"To je bio incident kakvi se dešavaju svaki dan", rekao je Bojić, dodavši da je postupak Nenada Mićunovića "emotivna reakcija koja nema nikakve posledice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: