Palma vodi studente u Beč

U organizaciji grada Jagodine, sutra će u trodnevnu posetu Beču, otputovati 230 studenata i 22 prestavnika političkog i privrednog života grada.

Izvor: B92

Subota, 20.02.2010.

12:01

Default images

U glavni grad Austrije odleteće iz Beograda, a troškove boravka snose sponzori, kažu u Skupštini grada.Reč je o najboljim studentima iz Jagodine, sa prosekom ocena iznad osam, koji studiraju na Pedagoškom, Medicinskom, Pravnom, Tehničkom, Filozofskom fakultetu u Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Sa njima će putovati i gradonačelnik Dragan Marković -Palma.

Od ukidanja viza Srbiji, 19. decembra, ovo je drugo veliko putovanje Jagodinaca u Austriju. Odmah posle ukidanja viza, u Beč je išlo 125 poljoprivrednika.

"Ovo je nagrada za dobro učenje. Naša je obaveza da pomažemo mladima, i to činimo od dolaska na vlast, preko 1.000 stdenata i đaka prima stipendije, đaci koji putuju imaju besplatne autobuske karte,učenike i studente šaljemo besplatno na letovanja i zimovanja", rekao je Marković i obećao da će grad "studentima sa najvisim ocenama uvesti program koji će ih, kroz ekonomsku pomoć, stimulisati da ostanu najbolji".

Studenti će, tokom boravka u Beču, od 21. do 23. februara, posetiti nekoliko fakulteta, biblioteku, državi parlament Austrije, brojne kulturne i istorijske znamenitosti.

Oni će od grada dobiti džeparac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: