Troje stradalih na demonstracijama

Troje ljudi je poginulo, a 12 povređeno, kada je policija otvorila vatru na demonstrante na antivladinim protestima u Obali Slonovače.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.02.2010.

19:01

Default images

Demonstracije se održavaju u najmanje osam gradova Obale Slonovače, od petka prošle sedmice, kada je predsednik države Loran Gbagbo raspustio vladu. Musa Dembele iz opozicionog Saveza republikanaca je rekao da su protesti sa smrtnim ishodom održani u gradu Ganjoa, koji se nalazi oko 200 kilmetara severozapadno od ekonomskog centra Abidžana.

Predsednik je postavio rok za formiranje nove vlade do danas, ali je premijer Gijom Soro u četvrtak uveče tražio da se rok produži za 48 sati, preneo je AP.

Raspuštena vlada nacionalnog jedinstva bila je rezultat mirovnog sporazuma između Gbagboove vlade i pobunjenika iz 2007. godine, posle građanskog rata u kome je Obala Slonovače podeljena na severni deo, koji je bio pod kontrolom pobunjenika, i južni.

U vladi nacionalnog jedinstva bilo je 33 ministara iz svih političkih stranaka i pobunjeničkih frakcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: