Policija CG: Srbija krije podatke

Policija Srbije pokušava da odgovornost za izostanak hapšenja Darka Šarića, osumnjičenog za šverc kokaina, prebaci na Crnu Goru, rekao je Veselin Veljović.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 19.02.2010.

00:33

Default images

Direktor crnogorske policije Veselin Veljović optužio je policiju Srbije da u slučaju Pljevljaka Darka Šarića krije podatke od Crne Gore i da odgovornost za izostanak njegovog hapšenja pokušava da prebaci na Crnu Goru prikazujući je kao "sigurnu kuću za kriminalce".

"Da je srpska policija htela da uhapsi Šarića, ona bi to uradila", kazao je Veljović gostujući u emisiji Televizije Crne Gore i u tom kontekstu pomenuo propuštenu šansu u Francuskoj u decembru prošle godine.

Po njegovim rečima policija Srbije nije obavestila crnogorske kolege o raspisivanju poternice za Šarićem, zbog čega, tvrdi on, policija Crne Gore "nije imala mogućnost" da Šariću oduzme pasoš, ograniči mu slobodu kretanja i primeni mere tajnog nadzora.

"On jeste kategorija bezbednosno interesantnih lica, ali ne može se tretirati na ovaj način i žao nam je što su kolege iz Srbije tako postupile", kazao je direktor crnogorske policije.

I državna tužiteljka Ranka Čarapić se u istoj emisiji požalila na saradnju sa kolegama iz Srbije kada je crnogorsko tužilaštvo tražilo podatke kako bi dopunilo krivičnu prijavu protiv Gorana Sokovića i Dejana Šekularca, takođe osumnjičenih za šverc kokaina iz Južne Amerike.

Čarapićevoj "nije jasno" zašto je to poverenje izostalo "baš u slučaju" protiv osumnjičenih za šverc kokaina u Srbiji i takvo postupanje srpskog tužilaštva nazvala "neuobičajenim".

Soković i Šekularac su crnogorski državljani i uhapšeni su u Crnoj Gori početkom februara po poternici Interpola Srbije, ali su par dana nakon toga pušteni na slobodu usled nedostatka dokaza.

Šarić prvi put proveravan 2005. godine

Crnogorska Uprava za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma prvi put se, po zahtevu policije, proverom računa Darka Šarića bavila krajem 2005. godine, izjavio je direktor te uprave Predrag Mitrović.

On, međutim, nije mogao da kaže detalje te provere, jer je reč o službenoj tajni.

Mitrović tvrdi da je Uprava za sprečavanje pranja novca u vezi sa"slučajem Šarić" radila u skladu sa zakonom i u saradnji sa međunarodnim partnerima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: