Poplavljena škola u Voljčincima

Zbog obilnih padavina i topljenja snega, centar sela Voljčince u opštini Žitorađa, gde se nalazi i osnovna škola, pod vodom je već nekoliko dana.

Izvor: B92

Sreda, 17.02.2010.

10:46

Default images

Pored atmosferske vode, u dvorištu škole izlila se i kanalizacija, pa deca ni za vreme odmora ne izlaze iz učionice. Nadležni u opštini Žitorađa kažu da su meštani Voljčinca zatvaranjem potoka sami doprineli ovom problemu, a meštani upravo od lokalne samouprave traže rešenje.

Škola od prvog do četvrtog razreda u selu Voljčince koju pohađa 26 učenika ovih dana je sa svih strana okružena vodom. Đaci do nje dolaze uskom putanjom i do kraja nastave ostaju u učionicama.

Meštani kažu da se osim atmosferske vode u dvorištu škole izlila i kanalizacija. Toaleti u školi su zatvoreni, a neispravna je i voda u školskom bunaru koja se do sada koristila za piće.

Predsednik SO Žitorađa Zoran Đokić kaže da nadležne službe obilaze selo i da će određena sredstva biti izdvojena za rešavanje ovog problema, za koji su, prema njegovom mišljenju, krivi i sami meštani.

Pored škole, pod vodom su i fudbalski tereni, a poplavljene su i pojedine kuće koje se nalaze u ovom delu sela. Meštani kažu da su se u više navrata obraćali predstavnicima lokalne samouprave, ali da do sada niko nije odgovarao na njihove zahteve.

Iako su meštani tražili da đaci zbog vode ne idu u školu, nastava nije odložena. Direktor škole Siniša Stojković kaže da će deca ići u školu sve dok postoji mogućnost da u nju uđu. Sanitarni inspektori su obavešteni i po povlačenju vode biće izvršena dezinfekcija školskog dvorišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: