Jeremić:Na inauguraciju ne ide niko

Na inauguraciji predsednika Hrvatske Iva Josipovića neće biti predstavnika Srbije zbog dolaska predsednika Kosova Fatmira Sejdijua, potvrdio je Vuk Jeremić.

Izvor: B92

Sreda, 17.02.2010.

20:54

Default images

"Hrvatski predsednik je svoju odluku doneo. On se odlučio za predstavnike Kosova, a ne Srbije", rekao je ministar spoljnih poslova Srbije za RTS i dodao da će zbog toga biti sprovedena u delo najava predsednika Srbije Borisa Tadića da neće biti srpskih predstavnika na inauguraciji.

Jeremić je objasnio da je "u trenutku kada se novi hrvatski predsednik odlučivao koga će da pozove na inauguraciju, hrvatskoj strani jasno stavljeno do znanja da neće biti predstavnika Srbije, ako tamo budu prisutni predstavnici takozvanog Kosova".

Šef srpske diplomatije je poručio da od Hrvatske zavisi da li će u budućnosti doći do poboljšanja odnosa između dve zemlje.

"Mi smo spremni za saradnju po svim pitanjima. Želimo najbolje moguće odnose sa Hrvatskom, ali ne po cenu bilo kakvog ponižavanja, ili, ne daj Bože, priznavanja Kosova i Metohije, a to bi bila posledica, ukoliko bi se bilo koji predstavnik Srbije pojavio na tako organizovanoj inauguraciji", rekao je Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: