Uklonjeno oko 100 tona odrona

Ekipa preduzeća "Putevi" uklonila je oko 100 tona stenja sa magistralnog puta Čačak - Užice koje su se odronile na deonicu tog puta u Međuvršju kod Čačka.

Izvor: B92

Utorak, 16.02.2010.

17:20

Default images

U "Putevima" je rečeno novinarima da će sanacija puta početi za nekoliko dana, kada će biti postavljena nova zaštitna mreža, jer za dugoročnije rešenje trenutno nema sredstava. Poslednja sanacija izvršena je 2007. godine pri izgradnji tunela u Ovčar Banji, kada je postavljeno preko 20 000 kvadratnih metara mreže, podsetili su predstavnici tog preduzeća.

Užička firma "Miner" izvršila je danas uviđaj i kako nadležni iz te firme ističu odron stena nije posledica klizišta već je u pitanju promena sastava stena nastala usled dugogodišnjih temperaturnih oscilacija.

Nadležni u "Mineru" upozorili su da će se zbog specifičnog sastava stene takvi odroni i u budućnosti dešavati.

Oko 100 tona kamenja i zemlje odronilo se juče na magistralni put Čačak - Užice, u Međuvršju kod Čačka i tom prilikom su tri putnika zadobili lake telesne povrede, a dva automobila su oštećena.

Saobraćaj je na tom delu magistrale bio zaustavljen oko 60 minuta, a nakon toga se odvija u jednoj saobraćajnoj traci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: