Optužnica zbog pretnji s tribina

Tužilaštvo podnelo optužnicu protiv šestorice navijača FK Partizan zbog pretnji upućenih autorki “Insajdera“ Brankici Stanković, na utakmici Partizan-Šahtjor.

Izvor: B92

Utorak, 16.02.2010.

13:41

Default images

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Gorana Klještana, Aleksandra Perišića, Milana Gudovića, Dragana Đurđevića, Nemanje Odalovića i Nemanje Bogdanovića zbog krivičnih dela ugrožavanje sigurnosti i nasilničkog ponašanja na utakmici Partizan-Šahtojor, kada su upućene pretnje i uvrede novinarki B92 Brankici Stanković.

Kako je rekao portparol Tužilaštva Tomo Zorić, ova optužnica je od velike važnosti jer je prvi put posle uvođenja primenjen stav 3 člana 138 Krivičnog zakonika – krivično delo ugrožavanje sigurnosti kada je ono učinjeno prema licu koje obavlja poslove od javnog značaja u oblastima informisanja.

Podsetimo, vođe navijačke grupe "Alkatraz" su na utakmici Partizan-Šahtjor pozvale na ubistvo Brankice Stanković, kada su sa grupom svojih navijača koji su bili na tribinama skandirali: “Opasna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija”.

Sve to je praćeno šutiranjem, udaranjem u glavu i probadanjem plastične lutke, koja je predstavljala Brankicu Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: