Motaki odbacio optužbe Klintonove

Iranski ministar spoljnih poslova Manušer Motaki odbacio je optužbe američke državne sekretarke Hilari Klinton i nazvao američke vlasti vojnim diktatorima.

Izvor: Beta

Utorak, 16.02.2010.

13:08

Default images

Odgovarajući na optužbe američke državne sekretarke Hilari Klinton, koja je juče u Kataru izjavila da se Iran kreće ka vojnoj diktaturi, Motaki je ukazao da su SAD bile arhitekte rata u Vijetnamu.

Motaki je ponovio da je iranski nuklearni program usmeren u mirnodopske svrhe, da je to "potpuno legitimno" i dodao da su ocene američke državne sekretarke zasnovane na "neodgovarajućim interpretacijama".

Klintonova je juče na Univerzitetu Karnegi Melon u Dohi izjavila da SAD smatraju da je Iran prekršio međunarodne obaveze o korišćenju nuklearne tehnologije isključivo u miroljubive svrhe i da žali što ta zemlja nije prihvatila američke pozive za pregovore.

Ona je takođe optužila iransku Revolucionarnu gardu da je stekla toliku moć u državi da je praktično zamenila vladu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: