Saudijci zabranili Dan zaljubljenih

Verska policija u Saudijskoj Arabiji je iz prodavnica uklonila sve predmete koji bi mogli da asociraju na Dan zaljubljenih.

Izvor: FoNet

Utorak, 16.02.2010.

10:55

Default images

Na meti su prvenstveno ukrasi u obliku srca i sve što je zapakovano u crvenim kutijama ili papiru, pa čak i crvene ruže. Trgovci su upozoreni da takvu robu sami povuku iz prodaje, jer ih u protivnom čeka stroga kazna. Stav verskih vođa je da obeležavanje Dana zaljubljenih predstavlja pokušaj da se iskvari muslimanska mladež.

Saudijska vehabistička škola islama strogo zabranjuje slavljenje Dana zaljubljenih jer se radi o hrišćanskom običaju, ali i neke praznike koji se slave u drugim islamskim zemljama. Među njima su i rođendani, ali za sada nije propisana kazna za one koji ih slave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: