Incko sa kongresmenima iz SAD

Delegacija američkog Kongresa, koju predvodi kongresmen Erl Pomeroj, sastala se u Sarajevu sa visokim predstavnikom Valentinom Inckom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.02.2010.

19:58

Default images

"Incko je američkoj delegaciji predstavio ozbiljne prepreke u reformama čije bi provođenje poboljšalo tešku ekonomsku situaciju u zemlji i vratilo BiH na put evroatlantskih integracija", saopšteno je iz Kancelarije visokog predstavnika (OHR).

Dodaje se i da je visoki predstavnik obavestio američku delegaciju o konsultacijama između stranačkih lidera BiH i predstavnika međunarodne zajednice u cilju prevazilaženja političkog zastoja.

Incko je zahvalio američkoj delegaciji na stalnoj i odlučnoj podršci koju pružaju BiH u procesu ka članstvu u NATO, "što predstavlja ključni cilj koji će pomoći u konsolidaciji civilne i vojne sigurnosti u ovoj zemlji".

Između ostalog, razgovarano je o potrebi pokretanja investicija u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: