Putevi prohodni, saobraćaj otežan

Svi važniji putevi u Srbiji su prohodni, ali je saobraćaj zbog snega otežan. AMSS upozorava da u nižim predelima na kolovozima ima do tri centimetra snega.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 14.02.2010.

10:02

Default images

Preko planinskih prevoja i na putevima drugog i trećeg prioriteta u planinskim predelima ima snega na kolovozu od 10 do 30 centimetara. Gusta magla na području Valjeva, Loznice, Velike Plane, Ćuprije, Kraljeva, Požege i Raške smanjuje vidljivost na pojedinim deonicama i na ispod 50 metara, što dodatno otežava saobraćaj.

Pojačan je vetar na području timočke i negotinske krajine koji na prevojima i preko Čestobrodice stvara manje snežne nanose.

Preko planinskih prevoja i na putevima drugog i trećeg prioriteta u planinskim predelima ima snega na kolovozu od 10 do 30 centimetara.

Dodatna opreznost i znatno sporija vožnja neophodni su na kritičnim deonicama, poput mostova, nadvožnjaka i preko planinskih prevoja.

Zimska oprema je obavezna na svim putevima u Srbiji, a posebno u Sremu, na područjima Timočke i Negotinske krajine, Kopaonika, Zlatibora, Novog Pazara, Raške, Sjenice, Tutina, Požarevca, Velikog Gradišta, Ivanjice, Valjeva i Dimitrovgrada

Deo Ibarske magistrale kod naselja Meljak sinoć je više sati bio blokiran u oba smera. Vozači šlepera i automobila su satima čekali u kolonama dugim i do nekoliko kilometara.

Policija je tek s vremena na vreme puštala poneko vozilo. Zastoje je izazvalo nekoliko autobusa kojima su se prevozila deca a koji zbog snežniih smetova nisu mogli da prođu, rekli su nam saobraćajni policijaci na licu mesta. Čekanje je izazvalo nervozu kod vozača koji su čekali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: