Novi Sad dobio grejanje

Grejanje u Novom Sadu večeras je potpuno normalizovano i svi potrošači sada imaju tople radijatore, saopštila je Novosadska toplana.

Izvor: B92, Beta

Subota, 13.02.2010.

11:46

Default images

Toplana je obavestila potrošače koji se snabdevaju toplotnom energijom sa toplana Jug i Istok da će toplane tokom čitave noći raditi bez prestanka, po dnevnom režimu, kako bi korisnicima barem delimično bio nadoknađen prekid isporuke tokom dana.

U pojedinim delovima Novog Sada od jutros nije bilo grejanja, a iz Novosadske toplane ranije danas je saopšteno da su stanovi hladni jer je došlo do havarije na Termoelektrani-toplani, kao posledice pada napona na električnoj mreži.

Pri tome, došlo je i do porasta pritiska u vrelovodnoj prenosnoj mreži što je izazvalo curenja na nekoliko mesta, navodi se u saopštenju.

Iz Elektrovojvodine negirali su da su oni odgovorni za kvar, jer nije bilo većih problema u snabdevanju strujom postrojenja Novosadske toplane.

Pavličić najavio osnivanje komisije

"Nedopustivo je da svaki put usled pada napona električne energije dolazi do nestanka grejanja. S obzirom na oprečne informacije iz Elekrtovojvodine, Toplane i Termoelektrane-toplane, grad će formirati nezavisnu komisiju koja će imati zadatak da utvrdi da li je reč o objektivnim ili subjektivnim uzrocima", rekao je Pavličić.

Gradonačelnik Igor Pavličić poziva na odgovornost menadžmente Elektorvojvodine, Toplane i Termoelektrane toplane Novi Sad zbog oprečnih informacija o tome ko je odgovoran za havariju koja je uzrokovala da Novosađani na minus temperaturi budu bez grejanja.

Snežnu vejavicu veći deo Novosađana dočekao je jutros u hladnim stanovima. Novosađani su po ko zna koji put ostali bez grejanja i to uvek kada Novi Sad zadesi nevreme. Čak ni sam gradonačelnik nije mogao da utvrdi razloge havarije pa je u samoj Toplani pokušao da dobije informaciju zasto su novosađani bili vise od sedam sati bez grejanja.

Inženjer Dušan Macura: U svetu postoje standardi o kvalitetu isporuke električne energije, koji vam kažu koji je kvalitet napona.

Pavličić: Dobro ali to kod nas nema, šta možemo da uradimo kad se ovako nešto desi sledeći put?“

Inženjer Dušan Macura: Potrebno je da Eletrovojovdina i Elelktromreže Srbije obezbede kvalitetan napon za naša postrojenja jer bez toga će nam sistemi uvek iskakati.

U saopštenju Elektrovojvodine se navodi da nikakvih problema nije bilo u isporuci struje za Novosadsku toplanu i negiraju da su odgovorni za havariju. Gradonačelnik Igor Pavličić zbog oprečnih informacija oformiće nezavisnu komisiju koja će utvrditi ko je odgovoran.

„Tražići od tužilaštva da se utvrdi krivična odgovornost jer dosta je da se ne zna ko je kriv i tražim ličnu odgovornost. Jednom neko mora da odgovara za ono što radi”, naglasio je Pavličić.

Pored problema sa grejanjem Novosađani imaju problem i sa neočišćenim ulicama. U komunalnom preduzeću PUT kažu da se za sada čiste samo glavne ulice i da će to tako ostati dok se ne stabilizuju vremenske prilike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: