Pritužbe građana na jugu Srbije

Stručnoj službi ombudsmana u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, 40 građana je za dva dana predalo pritužbe na nezakonit ili nepravilan rad organa uprave.

Izvor: B92

Petak, 12.02.2010.

20:15

Default images

"U Medveđi smo neke probleme već rešili, jer samo nakon primljenih pritužbi razgovarali s predstavnicima vlasti", rekao je Tanjugu zaštitnik građana Saša Janković i dodao da se praktičnim pristupom i radom na terenu može mnogo učiniti za kvalitet života ljudi kako na jugu, tako i u ostalim delovima zemlje.

On je ocenio da organi lokalne samouprave moraju da preuzmu deo odgovornosti, kao i da decentralizacija ne znači samo prenos nadležnosti, već i prenos obaveza na lokalni nivo.

Janković je ponovio da će do otvaranja stalnih kancelarija u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa Stručna služba zaštitnika građana svakog meseca boraviti na jugu Srbije i primati pritužbe građana.

"Otvaranje kancelarija u tim opštinama zavisi isključivo od prijema zaposlenih", precizirao je on i naveo da će kancelarija raditi po dva dana u Bujanovcu i Preševu i jedan radni dan u Medveđi.

Ombudsman je podsetio da građani pritužbe mogu da podnesu i poštom ili elektronskom putem, kao i da se putem telefona raspitaju da li je njihov problem u nadležnosti zaštitnika građana.

Janković je ukazao da je dvodnevni boravak na jugu Srbije iskoristio i da predstavnike albanske nacionalne manjine pozove da formiraju Nacionalni savet.

"Formiranje tog tela je ključno za ostvarivanje svakodnevnih prava i potreba pripadnika nacionalnih manjina", ocenio je Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: