Kosorova:Saradnjom protiv kriminala

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor ocenila je da je za uspešnu borbu protiv kriminala neophodna čvrsta i trajna saradnja policija u regionu.

Izvor: B92

Petak, 12.02.2010.

12:13

Default images

Otvarajući četvrtu konferenciju ministara unutrašnjih poslova regiona u Zagrebu, ona je rekla da, bez zajedničke borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, nema sigurnosti i mira u regionu. Samo "organizovani i upućeni jedni na druge možemo imati uspeha u toj borbi", rekla je Jadranka Kosor i istakla da je Hrvatska otvorena za svaku saradnju.

Želim da na ovoj konferenciji učvrstite tu saradnju jer, što mi čvršće gradimo mostove, to su veze među kriminalnim grupama koje ne poznaju granice, labavije", istakla je Jadranka Kosor na konferenciji pod nazivom "Balkanska ruta - juče, danas, sutra".

Prema njenim rečima, kriminalne grupe ne zanimaju "ni država ni vera, one nemaju časti, ništa im nije sveto osim novca".

Hrvatska premijerka je kazala da su prioriteti rada vlade borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i jačanje privrede i završetak pregovora sa Evropskom unijom.

Kao jedan od velikih problema navela je krijumčarenje i proizvodnju opojnih droga, navodeći da u sprečavanju tog vida kriminala policije imaju nezaobilaznu ulogu.

Jadranka Kosor je rekla i da će Hrvatska davati apsolutnu podršku zemljama jugoistočne Evrope na njihovom putu prema Evropskoj uniji.

Na konferenciji pored domaćina, ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislava Karamarka, učestvuju njegove kolege iz Srbije Ivica Dačić, Crne Gore Ivan Brajović i BiH Sadik Ahmetović, kao i slovenački državni sekretar Goran Klemenčić i direktor policije Makedonije Ljupčo Todorovski.

Na kraju radnog dela konferencije koji je zatvoren za javnost, učesnici će potpisati zajedničku izjavu o saradnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: