EBRD krajem meseca o "Gazeli"

Neizvesno je kada će početi rekonstrukcija mosta "Gazela" jer se odluka EBRD-a o odobravanju kredita može očekivati tek krajem februara.

Izvor: Beta

Četvrtak, 11.02.2010.

20:19

Default images

Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu razgovarali su sa direktorom "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom. Predstavnici Evropske banke shvatili su ozbiljnost situacije i za kraj februara zakazali sastanak Borda direktora banke.

EBRD je još 2007. godine odobrio kredit od 33 miliona evra za rekonstrukciju "Gazele", ali su ta sredstva blokirana zato što ta banka, kao i Evropska investiciona banka, nisu u potpunosti zadovoljne uslovima u kojima žive Romi koji su nekada bili ispod "Gazele" a sada su raseljeni.

Podsetimo, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas nedavno je izjavio da je gradska vlast ostavila rok do 15. marta za oslobađanje kredita, kao i da ako se do tada ne odobri kredti, novac za rekonstrukciju "Gazele" treba potražiti na nekom drugom mestu.

Sanacija mosta "Gazela", koja je trajala desetak dana zbog pucanja lima na glavnom nosaču, završena je u nedelju 8. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: