Projekat obnove dvoraca Vojvodine

U pripremi je Predlog nacionalnog projekta obnove i revitalizacije najvrednijih dvoraca i letnjikovaca na području Vojvodine.

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2010.

17:24

Default images

U pripremu Predloga uključene su sve relevantne ustanove i institucije pokrajine, Srbije, kao i neke u inostranstvu, kaže predsednik Izvršnog odbora Kulturnog foruma Radomir Jovelić Višerov. U sastavu Kulturnog foruma formiran je pre dve godine Centar za dvorce koji se bavi istraživanjem i praćenjem obnove i revitalizacije dvoraca i letnjikovaca na području Vojvodine.

Za petnaestak dana trebalo bi da predstavnici svih zainteresovanih za tu problematiku, među kojima su zavodi za zaštitu prirode, kulturnih dobara, pojedinih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, resornih pokrajinskih đijata i privrednika, poput "Karlsberga Srbija" u Čelarevu, oforme stručni tim za izradu tog projekta.

Već krajem maja ove godine, na skupu u Ečkoj trebalo bi definisati taj predlog, najavio je Jovelić.

U Vojvodini ima 67 dvoraca, od kojih su četiri kulturna dobra od izuzetnog značaja, 21 je kulturno dobro od velikog, tri su značajna kulturna dobra, a više od 20 su samo evidentirana kulturna dobra, dok neki još čekaju taj status, dodao je Jovelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: