"Dizanje" najpopularnije na radiju

Emisija “Dizanje” Radija B92, koju vodi poznati duo – Gorica Nešović i Dragan Ilić – ovogodišnji je dobitnik “Oskara popularnosti”.

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2010.

17:23

Default images

Nagradu “Oskar popularnosti” koja je pri svom osnivanju važila za merilo uspeha u pop kulturi najmenjenoj širokim narodnim masama, a potom devedesetih skliznula u folk i narodnjačku estradu, ove godine dobila je i jedna radijska emisija koja ne potpada ni pod jedan od ovih opisa.

Emisija “Dizanje” koja se emituje na Radiju B92 proglašena je za najbolju ove godine. Manifestaciju “Oskar popularnosti” više ne organizuje "Radio TV revija" već magazin “Puls”.

Mnogobrojna publika koja se svako jutro budi uz Radio B92 presudila je da je najbolja radijska emisija u 2009. godini bilo “Dizanje”.

“Dizanje” je dobilo i najveći broj glasova u svim kategorijama.

“Vrlo je bilo živopisno zato što smo upoznali jugoslovensku estradu iznutra i stekli nove prijatelje”, kaže voditelj “Dizanja” Dragan Ilić, koji ipak ne može da se opredeli ko mu je novi najbolji prijatelj.

“Dvoumim se između Nade Obrić i Jove Radovanovića. Tu je bila i plesna grupa gospodina Šobaje, koja nije bila baš najbolje uigrana”, navodi Dragan.

“Dizanje” je davno izašlo iz isključivo radijskog formata, a godinama je u vrhu slušanosti zabavnih emisija.

Radijski duo voli i da se, kada može, sreće i lično sa svojih slušaocima. Tako su jedne godine obilazili gradove u Srbiji, druge godine banje, a za proslavu dvadesete godišnjice pada Berlinskog zida Nemačku.

A od četvrtka u 06.00 do sledećeg utorka, radijsko “Dizanje” emitovaće se u saradnji sa radijom “Dojče vele” iz Bona.

“I prošli put se Dragan mnogo oduševio tim di-džejevima i sad se Dragan najavio da pošto idemo u Keln, idemo tamo po našim diskotekama. Malinović će se pridružiti, a ja ću čitati knigu u hotelu za to vreme”, kaže voditeljka “Dizanja” Gorica Nešović.

U bonskom izdanju radijskog “Dizanja” gosti Gorice i Dragana biće i ljudi iz Srbije koji se u Nemačkoj bave različitim, a interesantim poslovima.

Ekipa “Dizanja” jedva čeka da stigne u Nemačku jer dolaze pred sam kraj sezone karnevala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: