Skladištenje otpada kod Krnjeva

Ministarstvo životne sredine saopštilo je da je obezbedilo privremeno skladištenje posebnih vrsta otpada na lokaciji udaljenoj od naseljenih mesta u Krnjevu.

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2010.

14:36

Default images

Ta lokacija je u vlasništvu Republike Srbije, a data je na korišćenje Ministarstvu odbrane. Otpad će se privremeno skladištiti do njegovog konačnog zbrinjavanja, i to ne duže od 12 meseci.

"Posebne vrsta otpada će se skladištiti u skladu sa zakonom, na način koji obezbeđuje njegovu maksimalnu zaštitu. Obezbeđena je protivpožarna zaštita, nadzor i fizičko obezbeđenje", navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije je u junu prošle godine zadužila Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja da sprovede javnu nabavku izbora ovlašćenog operatera za bezbedno prepakivanje posebnih vrsta otpada, njegovo privremenog skladištenja, zaštitu od požara i celodnevno obezbeđenje.

"Republička inspekcija za zaštitu životne sredine je utvrdila da se na više lokacija nalazi nepropisno odloženi poseban otpad, a u najvećem broju slučajeva nije bilo moguće utvrditi njegovo poreklo i sastav", navelo je Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: