I Kina za jedinstvo protiv Irana

Kina je rekla Velikoj Britaniji da je odlučna u nameri da spreči Iran da se domogne nuklearnog oružja, izjavio je britanski šef diplomatije Dejvid Miliband.

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.02.2010.

01:28

Default images

Miliband je rekao da ga je kineski šef diplomatije Jang Đeči uverio u odlučnost Kine po tom pitanju. "On je insistirao na tome da je Kina u potpunosti posvećena cilju koji ujedinjuje SAD, Veliku Britaniju, Francusku, Nemačku, Kinu i Rusiju, a to je da se postaraju da Iran ne dođe u posed nuklearnog oružja", rekao je Miliband.

"Stoga je izuzetno važno da održimo najveće moguće jedinstvo u razvoju taktika za postizanje tog cilja", smatra britanski ministar.

Zapadne zemlje optužuju Iran da nastoji da razvije nuklearno oružje, dok Iran tvrdi da njegov nuklearni program ima isključivo mirnodopsku namenu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: