Jožef Kasa isključen iz SVM-a

Disciplinska komisija Saveza vojvođanskih Mađara isključila je iz stranke počasnog predsednika Jožefa Kasu, kome je oduzeta i titula, saopštio je SVM.

Izvor: Beta

Sreda, 10.02.2010.

21:57

Default images

Pre odluke o isključenju Kasa je saslušan pred stranačkom disciplinskom komisijom. On je rekao da "nije čuo za slučaj da stranka vodi disciplinski postupak protiv počasnog predsednika, ali da je to sramota onih koji taj postupak vode". Isključen je i nekadašnji predsednik Saveta stranke Zoltan Bunjik.

Predsedništvo SVM-a pokrenulo je krajem januara postupke protiv dvojice funkcionera uz optužbe da su svojim izjavama narušili ugled SVM.

Protiv Kase je pokrenut disciplinski postupak zbog omalovažavanja rukovodstva stranke, a predsedništvo ga tereti da je iznosio neistine i rukovodstvo prikazivao u negativnom kontekstu.

"Odgovoran sam za date izjave, ali niko nije rekao da ono što je objavljeno nije tako. Ne znam šta je pozadina ovog slučaja, ali vidim da je reč o političkoj farsi", rekao je Kasa posle saslušanja i istakao da očekuje da će biti isključen iz stranke.

U saopštenju se navodi da je predsedništvo SVM-a iniciralo disciplinski postupak i protiv Zoltana Bunjika, člana gradske organizacije SVM-a u Novom Sadu, jer je u više navrata na raznim internet sajtovima kritikovao odluke predsedništva i funkcionera SVM-a.

Disciplinska komisija je konstatovala da je u pitanju disciplinski prekršaj i isključila Bunjika iz članstva u SVM-a.

Odluke komisije nisu pravosnažne, a Kasa i Bunjik imaju pravo žalbe Savetu SVM-a, čije će odluke biti konačne, pravosnažne i izvršne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: