Manić negira da je vozio pijan

Funkcioner G17 plus iz Vranja Dejan Manić, koji je izazvao saobraćajni udes, negirao je da je vozio pijan i pokazao nalaze koji potvrđuju njegove navode.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2010.

14:33

Default images

Manić, direktor Javnog preduzeća "Skijalište Besna kobila", rekao je da je podneo ostavku na tu funkciju iz moralnih razloga. On je saobraćajnu nesreću izazvao 31. januara, vozeći službeni automobil, kojim je udario i povredio pešaka Kirila Eftimova. Policija je Maniću uradila alko-test i utvrdila da je imao 1,03 promila alkohola u krvi.

Manić je na konferenciji za novinare rekao da je "ostavku podneo iz moralnih razloga, zbog velikog pritiska medija koji su pisali o saobraćajnoj nesreći i izložili njegovu porodicu javnosti".

"Policajac koji je na licu mesta vršio alko-test je od mene tražio da osam puta duvam u aparat i tek nakon osmog puta mi je rekao da imam 1,03 promila alkohola u krvi, nakon čega sam tražio da se uradi i test krvi jer sam sumnjao da je policijski aparat neispravan", kazao je on i dodao da se nesreća dogodila oko 17.40.

Manić je novinarima pokazao i izveštaj Zavoda za javno zdravlje u Vranju koji pokazuju da je Manić imao 0,2 promila alkohola u krvi.

Ta analiza urađena je 31. januara u 20.10 časova.

"Po novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja dozvoljena količina alkohola u krvi je 0,3 promila. Sreća je da Kiril Eftimov nije ozbiljno povređen, iz moralnih razloga podnosim ostavku, ali javnost treba da zna celu istinu, a to je da u vreme nezgode nisam bio pijan", kazao je Manić.

Dejan Manić je 31. januara po povratku sa Besne kobile, na putu između sela Bujkovac i Korbevac, pretičući vozilo koje je bilo ispred, retrovizorom zakačio Kirila Eftimova koji se sa još jednim čovekom našao na putu.

Eftimov je od udarca pao i povredio palac desne šake i desnu arkadu, a automobil kojim je upravljao Manić i u kome je bila i njegova maloletna kćerka, sleteo je s puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: