SPS za rezoluciju o Srebrenici

SPS će glasati za rezoluciju kojom se osuđuje zločin u Srebrenici, kao i za rezoluciju, ukoliko je bude, o osudi svih zločina, kaže Ivica Dačić.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2010.

12:20

Default images

"Svaki narod treba da se suoči sa zločinima koje je počinio, ali to naravno ne treba da znači aboliciju drugih država, koje to do sada nisu učinile. Bio bih veoma zadovoljan kada bi sve države imale takav uravnotežen pristup prema ratnim zločinima", rekao je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

Prema njegovom mišljenju, to naravno ne treba da umanjuje težinu zločina u Srebrenici, ali isto tako, istakao je, niko nema pravo da umanjuje i zločine koji su počinjeni prema srpskom narodu.

Dačić zato smatra da je bitno da se oko teksta rezolucije ili rezolucija postigne što širi konsenzus u Skupštini Srbije.

"Očekujem, da će, u zavisnosti od predloga jedne ili dve recolucije, one biti donete u narednom periodu", rekao je Dačić, koji je i zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: