Pomoć za Haiti putem SMS-a

Porukom poslatom na broj 9009 preko svih mobilnih mreža u Srbiji građani mogu da pomognu deci Haitija u kampanji kancelarije UNICEF-a u Beogardu.

Izvor: Beta

Utorak, 09.02.2010.

10:32

Default images

Cena poruke je 50 dinara, plus PDV, a pomoć je usmerena, pre svega, na obezbeđivanje vode za piće, dodatne hrane za oporavak dojenčadi i male dece, poboljšanje sanitarnih uslova i obezbeđenje smeštaja za decu bez roditelja u privremenim skloništima.

Ukoliko ukupna prikupljena sredstva u svetu budu veća nego što je potrebno Haitiju, UNICEF ce preostali iznos usmeriti za akcije pomoći deci u onim delovima sveta gde je to najpotebnije, navedeno je u saopštenju.

U razornom zemljotresu prvog januara u glvanom gradu Haitija Port-o-Prensu poginulo je više od 200.000 ljudi, a milion i po građana je ostalo bez domova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: