Preminula porodilja u Nišu

Porodilja iz Vlasotinca obolela od novog gripa preminula je posle carskog reza, a dete je živo i priključeno na respirator, izjavio je doktor Žarko Ranković.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.02.2010.

12:30

Default images

"Porodilja, rođena 1976. godine, umrla je sinoć u 20.45 sati", rekao je Ranković i naveo da se ona razbolela od gripa 6. januara i da je bila u sedmom mesecu trudnoće. Prema Rankovićevim rečima, žena je primljena 11. januara, bila je pod stalnim nadzorom konzilijuma lekara i na aparatu za veštačku ventilaciju, ali je bolest imala progresivan tok.

Ovo je treća porodilja koja je preminula od novog gripa u Nišu. Od početka epidemije na Klinici za infektivne bolesti lečeno je sadam trudnica.

Ranković je naveo da se sa simptomima novog gripa klinici sada javlja mali broj pacijenata i da se beleži veliki pad broja obolelih.

"Na klinici je od početka epidemije do 31. januara ove godine obavljeno više od 2.800 prvih i više od 1.300 kontrolnih pregleda. Prijavljena su 1.434 pacijenta sa sumnjom da boluju od novog gripa", naveo je direktor klinike.

U intenzivnoj nezi lečeno je 47 bolesnika, a na respiratoru je bilo priključeno 28 pacijenata. Od novog gripa na klinici je preminulo 17 ljudi, šestoro iz Niša i 11 iz drugih mesta ovog dela Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: