Skijaš spasen posle 17 sati u snegu

Skijaš koji je juče popodne nestao u lavini u švajcarskim Alpima, pronađen je posle 17 sati provedenih pod snegom, saopštili su policijski izvori.

Izvor: B92

Nedelja, 07.02.2010.

17:35

Default images

Mladić star 21 godinu pronađen je rano jutros kada su spasilačke ekipe nastavile potragu za njim posle prekida tokom noći. Njegova porodica je javila da je nestao u oblasti Evolon, u kantonu Vale, juče popodne.

Tada su spasioci lokalizovali mesto gde se obrušio sneg širine 50 metara i dužine 150 metara u delu koji nije bio označen za skijanje, i primetili otiske jednog skijaša kako se gube u snegu, ali je potraga prekinuta tokom noći iz bezbednosnih razloga.

U zoru su nadleteli to mesto helikopterom i primetili da se pomera sneg i tu su pronašli nestalog mladića zatrpanog ispod pola metra snega.

Prema prvim nalazima skijaš je uspeo da preživi toliko dugo tako što je izbušio prostor ispred lica i zahvaljujući slabom dotoku vazduha sa površine.

"Preživeti 17 sati ispod lavine i biti pronađen svestan u stanju blage hipotermije je izuzetan događaj", navela je policija u saopštenju.

Juče su spasena još dva skijaša, jedan od kojih je bio italijanski vodič, koje je zahvatila lavina u švajsarskim Alpima dok su vozili van obeleženih skijaških terena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: