Iran: Nova postrojenja za rakete

Iranski ministar odbrane Ahmad Vahidi otvorio je u Iranu dva postrojenja za proizvodnju projektila, javila je iranska državna televizija.

Izvor: B92

Subota, 06.02.2010.

12:16

Default images

U prvom postrojenju proizvodiće se rakete zemlja-vazduh tipa kaem, koje mogu da se koriste za gađanje neprijateljskih helikoptera, dok će se u drugom postrojenju proizvoditi antiraketni projektili tipa tufan-5, navodi TV.

Vahidi je rekao da je tufan-5 "projektil nove generacije koji može da uništi tenkove i blindirana vozila", dok kaem može da "pogodi ciljeve u vazduhu, pre svega helikoptere koji nisko lete".

Otvaranje novih postrojenja organizovano je u okviru obeležavanja 31. godišnjice pobede Islamske revolucije, nekoliko dana pre glavne proslave zakazane za 11. februar.

Iran je u sredu uspešno lansirao i svemirsku raketu kavošgar-3, koja je nosila "eksperimentalnu kapsulu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: