Gudurić negira da je ubio Pukanića

Bojan Gudurić, optužen za ubistvo Ive Pukanića, negira bilo kakvu povezanost sa ostalim optuženima i sa krivičnim delom koje mu je stavljeno na teret.

Izvor: B92

Subota, 06.02.2010.

01:47

Default images

"Negiram da sam učinio krivično delo za koje me terete i da sam u bilo kom segmentu, bilo kojom radnjom doprineo izvršenju krivičnog dela, niti sam znao da će to delo biti počinjeno", navodi Gudurić, koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Sarajevu.

On je optužen za ubistvo vlasnika zagrebačkog "Nacionala" Ive Pukanića i direktora marketinga te medijske kuće Nike Franića.

Gudurić u pismu medijima navodi da je poslednji put Roberta Matanića i Amila Mafalania, koje USKOK tereti da su bili zaduženi za logistiku pre i posle ubistva Pukanića i Franića, video početkom oktobra 2008. godine.

"Od tada ih nisam video, niti sam učestvovao u bilo čemu sa njima dvojicom", naveo je Gudurić koji se 1. februara oko 20 sati predao banjalučkoj policiji, zatraživši da odmah bude sproveden u Sarajevo, a zatim isporučen Hrvatskoj.

Gudurić navodi i da ne poznaje ostale optužene Luku Matanića (26), Slobodana Đurovića (56) zvanog Kardinal, Željka Milovanovića (44) i Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam.

"Sredstva informisanja mi pripisuju ulogu snajperiste koji s krova kuće treba da ubije Pukanića u slučaju da eksplozivna naprava zakaže. Koliko je ta tvrdnja bizarna? Napominjem da ni vojsku nisam služio, a u životu nisam nikad ni pucao iz puške", tvrdi Gudurić u pismu.

Ministarstvo pravde BiH još nije odlučilo kome će izručiti Gudurića, jer ga, pored Hrvatske, potražuje i Srbija zbog razbojništava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: