Boljevićeva: Evropa o izboru sudija

Predsednica Društva sudija Dragana Boljević kaže da je Evropsko udruženje sudija obavešteno o kriterijumima izbora sudija.

Izvor: B92

Subota, 06.02.2010.

00:28

Default images

Predstavnici Evropskog udruženja sudija i tužilaca borave u poseti Srbiji tokom koje će razgovarati sa nadležnima u Visokom savetu sudstva, Državnom veću tužilaštva, predstavnicima Društva sudija i tužilaca, zaštitnikom građana i poverenikom za informacije od javnog značaja.

Dragana Boljević smatra da je novim kriterijumima za izbor sudija izbrisana trećina srpskog pravosuđa.

"Oni su upozorili da su poslanici u Evropskom parlamentu i u vladi Evopske unije postavili pitanje šta se to desilo u srpskom pravosuđu i to je pitanje zvanično postavljeno i čeka se odgovor. Izrazili su žaljenje da Srbija, sada kada je na putu za EU, bude stopirana za mnogo vremena unapred ako se ovakve štetne posledice reizbora ne poprave“, kaže Boljevićeva.

Podsetimo, izbor novih nosilaca sudske vlasti obeležile su mnoge primedbe stručne javnosti i strukovnih udruženja sudija i tužilaca. Samo neki od njih su nejasni kriterijumi izbora, mešanje politike, ali i to da je informacije o sudijama Visokom savetu sudstva dostavljala Bezbednosno-informativna agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: