Presude za zločin protiv čovečnosti

U Sudu BiH u Sarajevu su za zločine protiv čovečnosti na području Vlasenice osuđeni Predrag Bastah i Goran Višković na 22, odnosno 18 godina zatvora.

Izvor: Beta

Petak, 05.02.2010.

21:33

Default images

Sudsko veće zaključilo je da su u periodu od aprila do septembra 1992. godine Bastah, kao rezervni policajac Stanice javne bezbednosti Vlasenica i Višković kao pripadnik vojske Republike Srpske, krivi po devet tačaka optužnice.

U presudi se navodi da su oni učestvovali u "nezakonitim zatvaranjima, prisilnim nestancima i preseljenju stanovništva", kao i u ubistvima tri civila. Višković je osuđen i za silovanja dve žene.

Bastah i Višković su proglašeni krivim i da su u junu 1992. godine u selu Jarovlje u opštini Vlasenica, zarobili muškarca kojem se od tada gubi svaki trag.

Svedoci su opisali optužene "kao strah i trepet za muslimanski narod Vlasenice", dok su vozila koje su vozili nazvali "vozilima smrti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: