Velja Ilić u bolnici posle napada

Velimir Ilić, nakon što ga je na skupu Nove Srbije u centru Beograda pesnicom u glavu udario Dejan Stojadinović, noć će provesti u Kliničko-bolničkom centru.

Izvor: B92

Petak, 05.02.2010.

12:39

Default images

Lider Nove Srbije Velimir Ilić napadnut je danas u centru Beograda tokom stranačke akcije. Njega je pesnicom u glavu udario Dejan Stojadinović. Ilić je, posle pregleda, zadržan u bolnici. Policija je saopštila da je Stojadinović zadržan u pritvoru i da će protiv njega biti podneta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja.

Inače, kada su, posle napada na Ilića, pripadnici Nove Srbije nasrnuli na Stojadinovića, povrede glave i šake je zadobio i jedan policajac, koji je prebačen u Urgentni centar.

Usred davanja izjave novinarima, na predsednika Nove Srbije Velimira Ilića, nakon psovki, nasrnuo je Dejan Stojadinović, čovek koji je stajao među okupljenim građanima.
Policija privodi Dejana Stojadinoviæa (Tanjug)
Od Ilića su ga odvukli članovi Nove Srbije, a potom i policija. Međutim napadač ne posustaje, ali iako je sam, nastavlja da preti sve većoj grupi članova Ilićeve stranke.

Vidno iznervirani stranački prvaci i aktivisti, uprkos prisustvu policije, pokušavali su do dođu do čoveka koji je povredio Ilića, sve dok ga policajci nisu odvukli u haustor zgrade u neposrednoj blizini odnosno dok nije stiglo policijsko pojačanje.

Desetak minuta nakon napada, muškarca kog je policija sve vreme čuvala nakon hapšenja, odveli su u stanicu.

Snimak opisanog incidenta možete pogledati ovde: Neposredno pošto je napadnut, Velimir Ilić je izjavio da traži hitnu istragu i kompletan izveštaj ko je napadač i ko stoji iza njega ili ostavku ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

"Tražim ostavku ministra policije, premijera i ove Vlade jer ovo više ne može da se toleriše”, poručio je lider Nove Srbije.

Ilić je objasnio da je bio žrtva napada - tvrdi da je udarac dobio na istom mestu gde je udaren tokom navodnog napada pre godinu nada, a nakon kog je imao tešku operaciju na glavi, koju je, kako je naglasio, jedva preživeo, a da taj slučaj i dalje nije rasvetljen. Ilić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da se ne oseća bezbedno.

"Smejali ste se, mnogi od vas, kad sam rekao da nosim oružje. Evo sad nisam poneo pištolj, zar je greh ovakvog huligana lišiti života, je li greh to, kad on mene rešava mog života? On me udara javno pred policijom na dva metra i to mučki prilazi od pozadi i udara me u rez, gde sam operisan", rekao je Ilić.

“Znači, mi moramo da se sami branimo, da se organizujemo, da napravimo protest”, ocenio je on.

Prvaci Nove Srbije, kojima je podršku dao zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, a pošto je Ilić zadržan u bolnici, ne veruju da je ovo izolovani incident.

Predsednik Izvršnog odbora Nove Srbije Miroslav Markićević traži od policije hitnu akciju jer veruje da je šef njihove stranke životno ugrožen.

"Zabrinuti smo reakcijom države i Ministarstva unutrašnjih poslova. Na skupu su bila prisutna dva policajca, a kada je čovek nasrnuo na predsednika NS za nekoliko minuta je došlo pet ili šest policijskih vozila, čini mi se više da zaštiti kriminalca, nego da ispita šta se dogodilo", poručio je on.

U Novoj Srbiji tvrde da Velimir Ilić nije danas bio u pratnji svog obezbeđenja i da neće dozvoliti da se njihova nagla i emotivna reakcija iskoristi za skretanje pažnje javnosti sa napada na Velimira Ilića.

Stojadinović na FB: Ubiti Tadića, ubiti Jovanovića

Na profilu Dejana Stojadinovića na društvenoj grupi "Fejsbuk", moguće je videti i pretnje upućene predsedniku Srbije Borisu Tadiću, kao i lideru LDP-a Čedomiru Jovanoviću.
Autentičnost profila na "Fejsbuku", međutim, obični posetioci nisu u mogućnosti da utvrde.

Na ovu temu možete raspravljati i na Forumu B92, ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

293 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: