Dačić: Nestabilnost gaji korupciju

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je u Vašingtonu da najveću pogodnost za korupciju predstavlja nestabilna politička i ekonomska situacija u regionu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 04.02.2010.

12:17

Default images

"Ako bismo gledali po posledicama koje korupcija ostavlja na društvo ona, takođe, predstavlja jednu od pretnji nacionalnoj bezbednosti", rekao je Dačić u predavanju na Univerzitetu za nacionalnu bezbednost.

Ministar je kazao da korupcija, uz organizovani kriminal i terorizam, predstavlja jedno od najvećih zala po svako društvo, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. "Uverenje da može sve da se kupi i plati je pogubno za jedno društvo... Srpska policija je samo u prošloj godini uhapsila (zbog korupcije) više ljudi nego u prethodnih pet godina unazad", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, u Srbiji su doneti novi zakoni za borbu protiv korupcije, strategije za njihovo sprovođenje i akcioni planovi, kao i propisi o popisu imovine i prihoda onih koji se bave javnim poslom.

On je podsetio i da je donet zakon "u koji mnogo nade polažemo" u borbi protiv kriminala i korupcije - Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom od čije primene se očekuju prihodi, samo u prvoj godini primene, i do milion evra za državni budžet.

Dačić će danas, u nastavku višednevne posete SAD, u Vašingtonu prisustovati tradicionalnom Molitvenom doručku, koji svakog prvog četvrtaka u februaru, već više od pet decenija, okuplja predsednika SAD, članove američkog Kongresa i administracije i zvaničnike iz celog sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: