DSS: Rezolucija nije dobro rešenje

Usvajanjem posebne Deklaracije o Srebrenici posebno se apostrofira uloga jedne strane u oružanim sukobima u Bosni i Hercegovini, smatra Miloš Aligrudić.

Izvor: B92

Sreda, 03.02.2010.

21:27

Default images

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije, gostujući u vestima B92, kazao je da o sadržajima rezolucija ne zna ništa drugo osim da se pripremaju, kao i da je usvajanje dve rezolucije u Skupštini Srbije, prve o Srebrenici i druge o srpskim žrtvama "dvojako loše".

On je rekao da se žrtve ratova ne smeju deliti po nacionalnosti, veri i pripadnosti jednoj ili drugoj strani.

"Ako se usvaja Rezolucija posebnim izdavajanjem jednog zločina, jednog počinioca, onda se posebno apostrofira uloga jedne strane u ratu i time se praktično ide na ruku onima koji prizivaju tu rezoluciju, i to su pre svega političari Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja u okruženju, pa i nekih većih u Evropi", kazao je Aligrudić.

Poslanička grupa DSS i Nove Srbije (NS) uputila je u skupštinsku proceduru svoj predlog rezolucije kojom se osuđuju svi ratni zločini počinjeni na prostoru bivše SFRJ.

Gostovanje Mioša Aligrudića u vestima B92 možete pogledati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: