Mrkonjić se izvinio novinaru Kurira

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izvinio se novinaru "Kurira" Milanu Lađeviću zbog jučerašnjeg gesta učinjenog iz, kako je rekao, "ličnih simpatija".

Izvor: B92

Sreda, 03.02.2010.

14:31

Default images

"Lađevića cenim i poštujem, sa njim sam, kao i sa ostalim novinarima do sada imao odličnu saradnju. Možda imam neoubičajenu komunikaciju za ovo vreme, pa se izvinjavam zbog jučerašnjeg gesta učinjenog iz ličnih simpatija", rekao je Mrkonjić na konferenciji za medije "Kurira".

Redakcija "Kurira" saopštila je da je ministar Mrkonjić ošamario novinara Lađevića posle sednice Odbora za saobraćaj i veze Skupštine Srbije, na očigled poslanika i novinara.

Ministar se danas izvinio novinaru "Kurira" i dodao da njegov "manir nikada nije bio da ulazi u sukobe sa medijima".

"Naravno, moja komunikacija je malo neuobičajena za vreme u kojem živimo, to prihvatam, ali bez ikakve zle namere, čisto iz ličnih simpatija prema Milanu, ja sam taj gest učinio i ja mu se sada izvinjavam. To mi je najtužnije, njemu kao čoveku ja se izvinjavam jer ne želim da zbog toga što sam ja učinio jedan potez koji nije uobičajen da njega to stvarno boli. Izvini Milane", kaže ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

"Prihvatiće izvinjenje i ova privatna krivična tužba neće biti podneta“, navodi advokat lista "Kurir" Snežana Đokić.

Izvinjenje ministra nije razrešilo da li je u Skupštini juče došlo do "blagog milovanja“, kako to naziva Mrkonjić ili šamara.

Osim što je ovim potezom sprečio tužbu, Mrkonjić je istovremeno za urednika "Kurira" Jovicu Krtnića postao primer za druge ministre.

Poručio je funkcionerima da je pozicija u kojoj se danas našao Mrkonjić najmanje što može da im se desi ako na bilo koji način pokušaju da ugroze novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: