Ferati: Ustoličenje bez provokacija

Priština ne vidi "ništa loše" u tome da se inauguracija patrijarha obavi u Pećkoj patrijaršiji, rekao je kosovski ministar za lokalnu autonomiju Sadri Ferati.

Izvor: B92

Sreda, 03.02.2010.

13:20

Default images

"Nema ničeg lošeg u toj poseti, drugi predstavnici Srbije već su bili u Dečanima. Ono što želimo jeste da se obrati pažnja na način obraćanja i da se ne izaziva napetost u (srpskoj i albanskoj) zajednici", je sinoć Ferati za italijansku agenciju Ansa. On je ocenio da su Srbi sa Kosova umorni od instrumentalizovanja iz Beograda.

"Svi građani imaju ista prava i mogu da posete svaki spomenik koji smatraju važnim", dodao je.

Patrijarh SPC Irinej rekao je prošle nedelje da se nada da će na Kosovu "biti shvaćeno" da njegovo predstojeće ustoličenje u Pećkoj patrijaršiji nije nikakva provokacija, već da je to centar SPC.

"Predstoji crkvi i Sinodu da pitanja sa nadležnima na Kosovu i Srbiji reši i nadamo se da će su tu naći dogovor i saglasnost da se taj sveti čin obavi u redu", rekao je patrijarh novinarima u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: