Za rezoluciju 20.6 odsto građana

Deklaraciju kojom bi Skupština Srbije osudila zločine u Srebrenici podržava 20,6 odsto građana, dok je 46,2 odsto za usvajanje jedne rezolucije, piše "Dnevnik".

Izvor: FoNet

Sreda, 03.02.2010.

11:44

Default images

Rezultati istraživanja Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom su pokazali da čak 55,2 odsto ispitanih građana veruje da je u Srebrenici počinjen zločin "čije su razmere naši neprijatelji i mediji zlonamerno preuveličavali".

Predsednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać, koji je svojevremeno bio inicijator rezolucije o Srebrenici, ali je nisu prihvatile ni vlast ni opozicija, ocenio je da se u međuvremenu desilo da je usvajanje dokumenta predložio predsednik Boris Tadić, što je važna politička činjenica.

Korać, koji je i poslanik u Skupštini, smatra da nema nikakve svrhe glasati za takvu rezoluciju ako ljudi misle da je ona nametnuta, ako nedostaje iskrenost, već se to čini samo zato što to neko traži.

"Smisao može biti samo u želji da Srbija sa sebe skine hipoteku, jer imate snimak koji je prikazan na televiziji u Srbiji kako Ratko Mladić kaže: Konačno sam ovaj grad oslobodio od Turaka i predajem ga srpskom narodu", naglasio je on.

Korać je upozorio da niko nije pitao srpski narod za to, niti je srpski narod ovlastio Madića da to čini u njegovo ime.

"I zato srpski narod i treba da pokaže da ne želi da prihvati odgovornost, koja pripada zločincima koji su zločin planirali i učinili", rekao je on.

Prema njegovom mišljenju, ovo je trenutak kada politička elita, i to ne samo u vlasti nego i u opoziciji, mora da pokaže zrelost i učini nešto što je dugoročno potrebno Srbiji i što će joj svakako pomoći da sa sebe skine odgovornost za tu užasnu tragediju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: