Amerikanci u Srbiji

Porodica Hepner iz SAD smatra da je kvalitetniji i sadržajniji život u Srbiji, pa su zato pre dve godine doneli odluku da žive u Kraljevu.

Izvor: B92

Sreda, 03.02.2010.

11:13

Default images

Džošua Hepner je trener koji podučava Kraljevčane američkom fudbalu, njegova supruga pomaže mladima da savladaju engleski, a njihovo četvoro dece u Srbiji ima bezbrižno detinjstvo.

Džoš Hepner, njegova supruga Kristen i četvoro dece, Dejn, Abigejl, Darsi i Džošaja, već dve godine kažu da uživaju u blagodetima spokojnog života u Kraljevu.

Užurbanog, tipično američkog životnog tempa u Srbiji nema, pa zato Hepnerovi imaju više vremena za porodicu, prijatelje i uživanje u životu. Naglašavaju da su najjači utisak na njih ostavili naši ljudi, kulturna baština i lepote Srbije.

"Volimo Srbiju, volimo ljude i volimo što je život ovde mnogo sporiji, zato ljudi imaju vreme da se posvete svojoj porodici i rade neke kvalitetne stvari. Nažalost, u Americi obavljaju se brojni poslovi jedan za drugim, deca se voze u školu, na treninge, pa se dogodi da život prođe pored vas a da to i ne shvatite sve dok ne primetite da su vam deca odrasla. Ovaj usporeni život ovde mi se najviše dopada”, kaže trener kluba "Kraljevačke krune" Džošua Hepner

Džoš trenira mlade Kraljevčane u klubu američkog fudbala “Rojal krauns”.

Njegova supruga Kristen, koja je nastavnik, posredstvom ovdašnjih nevladinih organizacija, podučava decu engleskom jeziku.

Čini se da su se deca najbolje uklopila. Najstariji Dejn već drugi razred OŠ "Sveti Sava" završava u Srbiji.

Najmlađi Džošaja je, pre nepuna četiri meseca, rođen u Srbiji. Njegove dve starije sestre Darsi i Abigejl društvo su našle u obližnjem vrtiću, gde provode svako prepodne igrajući se sa svojim vršnjacima.

Interesantne priče o Srbiji čula je Stefani Vilijams, prijateljica Hepnerovih, koja je pre godinu dana došla u Kraljevo, gde igra košarku i uči srpski jezik

Hepnerovi su u Srbiju došli uz pomoć hrišćanskih humanitarnih organizacija. Trebalo je da poduče kraljevčane američkom fudbalu, nauče mlade engleskom jeziku i odu.

Oni su se, međutim, kako kažu, neplanirano zaljubili u Srbiju i nameravaju da tu ostanu do daljeg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: