Cepter dobio spor protiv ICG-a

Biznismen Milan Janković, alijas Filip Cepter, dobio je spor protiv Međunarodne krizne grupe koju je tužio za klevetu i tražiće nadoknadu za pretrpljenu štetu.

Izvor: B92

Utorak, 02.02.2010.

23:33

Default images

Američki žalbeni sud u petak je presudio u korist Jankovića povodom izveštaja iz 2003. godine ICG-a, u kojoj je ta neprofitna analitička organizacija pokušala da ga dovede u vezu s bivšim predsednikom Srbije Slobodanom Miloševićem. Sud je naveo da nema nagoveštaja da je Janković podržavao režim bivšeg predsednika Srbije.

Janković kaže da je presuda finalna i da na nju nije moguće podneti žalbu.

"Konačno, posle pet, šest godina prolongiranja i njihovih trikova, između osalih i da se sudi u Beogradu gde bi nadoknada za štetu bila 1000 evra, donesena je presuda u moju korist. Presuđeno je da je to bila čista klevata i da je sve što je rečeno izmišljeno i da nema osnovu u stvarnosti”, kaže Janković.

On je rekao da je ovom presudom, bez obzira koliko bude nadoknada, zadovoljan.

"Sa mene je konačna skinuta ljaga i oslobođen sam optužbe koja nema nikakvih osnova, a koja mi je nanela veliku štetu i nepravdu", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: