Ofanziva pakistanske vojske

U ofanzivi pakistanske vojske na plemensku oblast Bandžur na severu zemlje ubijeno je 80 islamističkih pobunjenika, izjavio je pakistanski vojni zvaničnik.

Izvor: Beta

Utorak, 02.02.2010.

18:54

Default images

"Kada smo počeli operaciju, procenili smo da u toj oblasti ima oko hiljadu boraca, i do sada je 80 ubijeno", rekao je pukovnik Rana Munavar u selu Savai. On je dodao da su poginula četiri vojnika.

Pakistanska vojska je u nedelju počela kopnenu i vazdušnu ofanzivu na delove oblasti Bandžur, utočište talibana, dan posle samoubilačkog napada na vojni punkt u kome je poginulo 17 osoba.

Kako navodi agencija Frans pres, nemoguće je proveriti vojne podatke iz nezavisnih izvora posto su oblasti gde se vode borbe ili zabranjene za novinare ili nepristupačne.

Napadi su koncentrisani oko mesta Mamond, koji se nalazi na 12 kilometara severozapadno od Hara, uporišta talibana koje pakistanska vojska nije uspela da osvoji tokom ranijih ofanziva.

Pakistanska vojska je poslednjih meseci pojačala napade na uporišta pakistanskih talibana, koji su povezani s Al Kaidom, u plemenskim oblastima na granici s Avganistanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: